Семейното положение влияе на здравето на жените

Семейната жена е по-здрава

Семейното положение влияе на здравето на жените, категорични са учени от Чикагския университет. Те са стигнали до този извод след като известно време са наблюдавали здравето на по-възрастните хора.

Като пример може да се дадат дългите брачни отношения, които са полезни за нежната половинка от човечеството. Съответно при развод или смърт на партньора, здравословното състояние се влошава, ако жената не намери сили да се възстанови чрез повторен брак например. Жените, които са решили по една или друга причина да останат сами след сериозен катаклизъм в отношенията, общото здравословно състояние се влошава. Тези дами пък, които никога не са встъпвали в брак или пък не са съжителствали с мъж, доста често се оплакват от лошо здраве, сравнени с обвързаните дами.

Тези изводи американските учени правят след като са провели изследване с участие на 8000 души в него. Под обект на внимание са били взети хроничните заболявания, депресиите и стресовите ситуации, и е обърнато внимание и на семейното положение на доброволките. А преди години се доказа, че нещастният брак е много по-вреден за здравето от самотния живот.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...