Есе: Пътя към любовта и щастието в живота

Есе: Пътя на любовта и щастието
2010 | Автор: Juliuts | Любов | Семейство | Възпитание |

Нека не се лъжем, щастието зависи от любовта. Но истинска любов е възможна само когато сме способни да живеем напълно и безкористно един за друг. А това изисква да не сме егоисти и да имаме постоянен характер. През последните 50 години виждаме как светсия хумънизъм тласна обществото към свободен секс и невероятно увеличаване на разводите, което води директно към увеличаване на социалните проблеми с ранната бременност, престъпността, наркотиците, самоубийствата, лошото възпитание и аморалността. Тази егоистична любов само ни отдълечава от щастието.

Днешната криза:
Броят на разведените и самотни майки е нарастващ

  • От 1901 до 1970, Разводите нарастват 700%
  • От 1970 до 1992, Разводите нарастват 270%
  • 1970 до 1995 Брачните семейства с деца намаляват 3 пъти. Броя на Самотните майки нараства двойно.

Семейството е училище на любовта

Какъв е идеала за семейните отношения от гледна точка на търсенето на любов и щастие. Семейството е основата на обществото, то е мястото където чрез пеживяването на любов се научаваме да обичаме. Ето защо е толкова важно обществото да създем култруа на здрави семейства. Какво представлява истинската любов?

Същността на истинската любов е да дава и да служи на другите. Истинската любов дава, забравя, че е дала и продължава да дава непрестанно. Тя дава с удоволствие. Тя е сърце на радост.
Истинската любов е жертвоготовна любов... тя е абсолютна, уникална, непроменлива и вечна, инвестираща всичко без очакване или условие да получи нещо в замяна. - Сан Мьон Мун
Божието сърце е в невероятна болка и агония, обяснява д-р Мун, поради това, че ние Неговите деца сме изкривили най-ценното което той е заложил в нас - любовта. Той е създал семейството да бъде училището на любовта. В действителност, семейства изпълнени с истинска любов можем да създадем само ако сме способни да даваме безкористна любов. Но да развием такава любов и характер не става автоматически.

Първо, детето трябва да израстне в атмосфера на любов. Получавайки безусловна любов от любящи се взаимно родители. След това с помоща на родителите, децата развиват споделящата братско-сестри любов. Ако родителите ги оставят на произвола, децата просто ще научат закона на джунглата. Едва на основата на правилното развитие на тези два етапа, човек може да усъвършенства и следващите 2 етапа в развитието на любовта - Съпружеската любов и последващата Родителска любов. Родителската е най-висшата и безусловната любов, а съпружеската е унищожена в момента в който я споделим с друг, а не брачния си партньор. Това е концепцията на Обединителното виждане за Четирите сфери на сърцето.

Четирите сфери на сърцето:
В семейството откриваме четири вида любов; детската, която е все още получаваща; братско-сестринската, в която все повече се научаваме да споделяме; съпружеската, в която трябва да можем да правим другия щастлив за да сме щастливи; и родителската, която е най-всеотдайна и безкористна. Тези четири вида любов са основата за това което ще научим и проектираме като индивиди във взаимоотношенията си с обществото; към по-висшите от нас (учител, шеф, по-възрастен), към равните (колеги, приятели), и към по-нисшите (ученици, подчинени, по-малките). Затова, ако имаме уважение, доверие и любов в семейните взаимоотношения това ще се проектира и в обществените връзки.

Какво се е убъркало
Това е идеалът, но както виждаме ние хората много сме убъркали нещата в този свят. Тези четири сфери на сърцето са напълно разрушени. Способността ни да живеем за другите, която определя способноста ни да изпитваме истинско и трайно щастие е заменена с културата на себе-центриран егозъм. Егоистичната любов, разбива сърцата ни и ни обрича на нещастие, конфликти и страдания. Ние виждаме ефекта от изкривената любово и корумпираната семейна среда във всички свери на социалния живот. Всички обществени проблеми водят началото си от семейството.

Например съвременната тенденция към свободен секс и разпадане на семействата се проявява директно в увеличаването на социални проблеми с ранната бременност, престъпността, наркотиците, самоубийствата, лошото възпитание и аморалността.

Разводът е изява на разрушената основа на любовта. Той е свързан с много болка и има незаличими последствия както за самите родители, така и за децата, роднините и приятелите. Той унищожава и съпружеската, и родителската и детската сфери на любовта.

Обратната сексуалност, също е израз на разрушаване на четирите сфери на сърцето. Тя разрушава братската любов и е резултат от разрушената свера на любовта между родители и деца. Хомосексуалната ориентация опира до няколко силни психологически фактори в семейната среда.

Причините са духовни и психически. Те са доста добре изучени от психологията. Факторът на непривързан баща е една от съставките. Но момчетата стават женствени поради емоцинално обсебване от майката. Третият фактор е наличието на сексуално насилие в ранна възраст, налично при 95% от хомосексуалистите. Първите сексуални преживявания имат много силен психологичен ефект. В България имаше случай, където група от няколко души бяха примамили над 2500 деца. Всичко тов е в абсолютен разрез с идеала за любовта и четирете сфери на сърцето.

Какъв е Коренът на проблемите? Можем да кажем, че те са резултат на егоизма. С други думи, неправилно развитие на четирите етапа на любовта за които споменахме. Виждаме родители, които са на ниво - "Детска любов", искаща, взимаща любов. Те самите не са дорасли и развили сърцето си. Споровете, неразбиранията и нещастията в брака се основават на неправилното развитие на сърцето и характера още от детството. И така, незрялата любов се е предавала от поколение на поколение. Можем да проследим това обратно назад, чак до първите мъж и жена, които са скрили сексуалните си части. Те не прикриват ръцете или устата си, понеже злоупотребата е с незряла сексуална любов. Това е бил единствения "плод" който им е било забранено да вкусят преди да имат необходимата зрялост. Днес човечеството жъне плодовете на посятото от първите човешки предци.

Пътя на истинската любов
Семейната Федерация обяснява как да разрешим всички конфликти със безусловна любов и постигнем истинско щастие в живота. Човечеството никога не е могло да премахне проблемите в обществото, понеже никога не е намерило пътя да излекува семейството - училището на любовта.

Има само един път към щастието и любовта. Трябва да се научим да даваме безусловно и забравим какво сме дали. Само тогава сърцето ни ще бъде свободно да дава отново и отново, както и да изпитва радост и от най-малкото което сме получили. Само такава революция на сърцето и любовтa може да разреши семейните проблеми и премахне омразата в обществото и света. Д-р Мун е финансирал и инвестира в множество програми в тази ключова за обществото насока.

БИОГРАФИЯ НА Д-Р МУН: НАЦИОНАЛЕН ХИТ
Истинска любов и забранена любов
Обединителния принцип
Подкрепете усилията на Семейната Федерация за Световен Мир - НПО със специален статут в ООН.

Свържете се с нас:
Посолство на Мира,

Ул. Г. Бенковски 25, София
Тел: 02/ 983 2148
Скайп: FFWPU-BG

worldofheart@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...