Изследване показва: Разводът вреди на здравето

Раздялата между съпрузи разболява и психически, и физически, някои дори захвърлят булчинските си рокли на боклука
Сн.: БГНЕС
Разводът вреди на здравето
28 юли 2009 / Nеws.dir.bg
Разводът нанася непоправими вреди не само на психиката и емоционалното състояние на човека, но и на неговото физическо здраве.

До такъв извод са стигнали учени от Университета в Чикаго, съобщи utro.ru. Учените изследвали 8652 души на възраст от 51 до 61 години. Оказало се, че 20% от тях, които са разведени, страдат от сериозни заболявания, като рак например.

Според авторите на проучването всеки човек влиза в зрялата възраст с определен "здравословен" запас, на който влие и семейният му живот. Учените твърдят, че здравословното състояние на хората, които живеят постоянно в семейство, може да се сравни само със здравето на тези, които никога не са сключвали брак.

Eдин от авторите на проучването - д-р Линда Уайт, посочва, че тази статистика се обяснява с проблемите и стреса, с които човек се сблъсква след развода. Оказва се, че повторният брак може да ви избави от емоционалните проблеми като депресията, но още повече ще навреди на здравето ви. Негативният опит, натрупан от проваления брак и развода, могат да докарат на човек диабет или проблеми със сърцето за цял живот.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...