Разрешение на конфликтите чрез “Зони на Мира”

Парк на Мира
Първия по рода си “Парк на Мира” бе открит при
водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.

Това е основа за бъдещи “Зони на Мира” които да бъдат изградени като буферни зони в районите с опасно напрежение. Основателят на Вселенската федерация за мир, д-р Сан Мьон Мун, предложи това като необходима стъпка в усилията за мир на конференция на ООН през 2001 г.

Визия: Според думите на д-р Мун тези конфликтни зони могат да бъдат обърнати в раьони пример за обучение към мир и служене. Това ще стане когато доброволци от цял свят дойдат да работят в така създадените Зони на мира. Със своята всеотдайна дейност те ще обърнат сърцата на населението от неприязън към любов. В проектът за Парк на Мира участниците са от много нации с различни религиозни традиции. Това пъстро междукултурно споделяне е важно за изграждане на Свят на Траен Мир. Така различни религии обединиха усилията си в общ израз на отдаденост към постигането на мир.

Цел: Поставяне на образователен модел за мир учейки чрез служене, себеосъзнаване и работа в екип. “Безкористното служене на обществото е начин за премахване на бариерите и недоверието към помирение,” заявиха организаторите от Обединителното движение. “Ние сме отдадени за създаването на глобално семейство отразяващо най-високите идеали на всяка от представителните религии.”

Конференция за Мир чрез Туризъм

Президентът на Замбия, "мирът е необходим за постигането на стабилно развитие" http://www.iipt.org/ http://www.tourismforpeace.org/ www.africa-ata.org
Организатор на събитието - Международният институт за мир чрез туризъм, цели да постигне международно разбирателство, чрез коопериране и подобряване на околната среда. Третата Конференция за мир чрез туризъм се проведе в Ласака, Замбия, и бе оценена като огромен успех. Над 370 делегати от над 25 страни участваха в нея. Повече от 100 журналисти отбелязаха събитието. Президентът на Замбия, Муанаваса, се обърна към делегатите в церемонията за откриването и подчерта, че мирът е най-основното за постигането на стабилно развитие. В проведената национална “Седмица на мира чрез туризъм”, участниците откриха международен парк на мира при водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.

СЛУЖЕНЕТО КАТО ПЪТ КЪМ МИРА

Участието на младите в проекти за служене и взаимопомощ е най-добрия начин да наследят културата на сърцето и развият характера си.

СНИМКИ Slide Show

.
Инициятива за мир в Средния Исток:

Проекта Middle East Peace Initiative включва широк спектър от междурелигиозни събития, пътувания до святите места в Израил, междурелигиозен диалог, култруни нициятиви, спортни програми и проекти за служене. С тези ралита за мир, под наслов, "Едно сърце, един Бог," д-р Муун успешно обединява лидери от трите братски - Аврамови религии; Християни, Мюсулмани и Евреи. Чрез тези проекти за мир политическия и религиозния свят се събуждат за реалността, че без религиозно помирение световния мир е непостижим.

Articles




Д-р Ниниян Смарт
Професор по Съвременна религия, Калифорнииски университет в Санта Барбара, US
"Забележително е колко отворени и свободни са конференциите които д-р Муун спонсорира. Той напълно оценява, което се вижда от действията му, същноста на науката. Неговото първо и най-голямо постижение е отдадеността му за отворено общество на учени и религиозни лидери.
Той винаги се стреми пламенно да приобщи Будисти, Евреи, Хиндуисти, Мюслмани, Християни и много други на своите събирания. Въпреки че той и последователите му утвърждават истинноста на техния светоглед, това по никакъв начин не им пречи да дадът свобода в най-висша степен на тези чиито традиции се различават от неговите идеи."

Rev. Moon 2
ВИДЕО: Rev. Moon 2
Шампион на междурелигиозния диалог - преп. Мун




„Нацията на Исляма” проведе „Шествие на Милион Семейства” във Вашингтон.


Шествие на Милион Семейства

Шествието на Милион Семейства бе интер-деноминационно рали за мир. Присъстващите семейства получиха благословия в масова брачна церемония. „Ние заставаме днес на това място за да говорим за истинските семейни ценности”, заяви Ал Шарптън, виден християнски лидер.

Нацията на Исляма е специфична Ислямо-християнска религия на чернокожото общество в САЩ. Те четат, както Корана, така и Библията, и призовават черното население да издигне собствения си морал. В миналото обаче те често са обвинявани за изказвания срещу бялата раса. Когато един от най-видните им оратори, Малкълм Екс (Malcolm X), призовава за мир и разбирателство между всички раси и религии той бива убит.

На снимката: Високоуважавания Луис Фаракан, лидер на "Нацията на Исляма" със своя най-близък приближен отдясно.

Ирония или не, днес лидерът на „Нацията на Исляма”, Преподобния Луис Фаракан, отново поема мисията да промени отношението към другите раси и религии. Фаракан организира Марша на Милион Семейства, като съвместно рали с организацията на д-р Сан Мьон Мун, основателя на Обединителната църква. Обединителното движение доведе на подиума пред Капитал Хил видни представители на Християнския свят, Хинду, Будисти и Евреи.

Истината е, че лидерът на Нацията на исляма е силно вдъхновен от постиженията на д-р Мун в междурелигиозния диалог. Фаракан многократно призовава десетте милиона свои последователи да работят в сътрудничество с организациите на д-р Мун. В много от своите речи той директно говори за теологически идеи дълбоко залегнали в Обединителната теология: Концепцията, че Гехопадението е сексуално, че Исус не трябваше да умре, а да бъде приет.

Д-р Муун организира многобройни ралита за мир в Израел, вдъхновявайки за сътрудничество християнски, мюсулмански и Еврейски лидери, за да изкорени предразсъдаците и омразата на основа на вяра. Междурелигиозния диалог е ключа към разрешаване на световните конфликти.

Днес видни чернокожи в САЩ са членове на Нацията на исляма: например рапъри като Sadat X познат като Derek X от групата от New Rochelle. Мохамед Али също е член на тази религиозна група. Интересно че в САЩ по начало чернокожото население уважава д-р Мун, както за междурелигиозната му дейност, така и за усилията му по отношение на правата на човека. Но с най-голямо уважение той се ползва от политическите кръгове и особенно Републиканците. Президенти като Рейгън, Форд, Буш винаги са изразявали признателността си и подкрепата за неговите усилия.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...