Над 3,700 религиозни, дипломатически и обществени лидери на 90-тия рожден ден на д-р Мун (Муун)

Преп. Мун чества 90-тия си рожден ден в Ню-Йорк и в Сеул


By UPF-International
1 февруари 2009

.
Ню-Йорк, САЩ - Основателят на Федерацията за Глобален Мир (Universal Peace Federation), д-р Сан Мьон Мун, чества своят 90-ти рожден ден на 31 януари. Рождения ден е двоен. Неговата съпруга, д-р Хак-джа Хан Мун е родена на същата дата по лунния календар. Празненството бе проведено в Сеул, Корея и след това отново при тяхното пристигане в Ню-Йорк.

Над 3,700 религиозни, дипломатически и обществени лидери се събраха да приветстват семейство Мун в историческата зала на Hammerstein Ballroom в Мангатън.

Д-р и г-жа Мун са родени в малки градове в сегашна Северна Корея. Преподобния Мун започва своята мисия в столицата на Северна Корея, Пхенян, през 1946. Той бива арестуван от комунистическото управление заради проповядването на евангелието и изпратен в ужасяващия Концентрационен лагер - Хунгнам (Лагерът на смъртта).

Един ден преди определената му екзекуция затворът бива освободен от Американските освободителни сили на ООН. Той бяга на юг и започва отново своята проповедническа дейност в пристаничния град Пусан.

Преп. и г-жа Мун сключват брак през 1960 и имат 14 деца и 46 внуци и пра внуци. Семейството се премества в Съдинените Щати през 1971, където той започва национална евангелизация с цел възстановяване на традиционните Американски стойности. Кулминацията идва през 1976 когато той говори под наслов “Америка и Божията воля” пред събралите се 300,000 на Washington Monument.

По настоящем Д-р и г-жа Мун, тяхното семейство и множеството организации които те основават се фокусират в междурелигиозно усилие за обновяване на Обединените нации. В поздравително послание, бившия Генерален секретар на ООН, Бутрос-Бутрос Гали, поздрав Преп. Мун за "деведесет години богати постижения за мирът и благосъстоянието на човечеството и обединяването на хора от различни раси, религии, етноси, националност и култура."

Поздравителни изказвания бяха дадени и от д-р Юлио Мариа Сангуинети, бивш Президент на Уругвай. Подобни послания бяха получени и над 40 гувернатори, сенатори и конгресмени, както и над 300 поздравления от бивши държавници от цял свят.

Високоуважаемия Раила Одинга, Премиер Министър на Кения, каза в подготвено заявление, че принципите на д-р Мун за разрешение на конфликтите са му помогнали да открие мирно разрешение на скошните следизборни конфликти.

Преподобния и г-жа Мун също работят за създаването на Култура на сърцето - културана служене и взаимопомощ, както и да заздравят брака и семейството, да намерят разрешение за гладът, бедността и расовото насилие.

В своето послание д-р Мун призова за морлано и духовно обновление за да доведем новата епоха на мир. "Ако светът се обедини като 'Едно Семейство с център Бог', нашия Създател", заяви той, "всички други проблеми ще бъдат разрешени. Но първо трябва да премахнем егоизма и алчността, започвайки от себе си."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...