Организации посветени на мира

Федерация за Световен Мир

Федерация за Световен Мир
Основана от д-р Мун през 2005, тя дава механизъм за коопериране между нации, институции, религии, и култури, за съвместна работа към световния мир.

Вестник Вашингтон Таймс
Вестник Вашингтон Таймс
Чрез Вашингтон Таймс и други свой издания Д-р Мун обръща силите в идеологическата Студена война. Вашингтон Таймс дава 95 процента от информацията в Радио Свободна Европа и Гласът на Америка в периода на Студената Война. Той е «задължително четиво» за Белия Дом.

Междурелигиозен мир
Междурелигиозен мир
ММФСМ е НПО със специален статут в ООН, работеща за междурелигиозен диалог и помирение. ООН призна Преп. Сан Мьон Муун като лидер и шампион в областа на Междурелигиозния диалог. Той е създал и спонсорира множество организации в тази област. Над 90% от разходите на организациите му отиват в тази насока.

Световни миротворци
Световни миротворци
Световна мрежа от миротворци и доброволци от всички религии. Нестопанска организация, ръководена от доброволци. Подпомага междурелигиозния диалог с цел реално изграждане на мир. (www.globalpeacemakers.org)

Женска Федерация за Световен Мир,
основана 1992 цели да обедини жените активно да подкрепят моралното образование и лечение на семействата и обществата ни.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...